Om oss

Rekstensamlingene ligger på Fjøsanger like ved kongefamiliens bolig, Gamlehaugen. Museet ble oppført i to omganger i løpet av 1960-70 årene av skipsreder Hilmar Reksten og eies i dag av Hilmar Reksten Almenyttige Fond, etablert i 1971.

Samlingene består av et museumsbygg med flere saler og rom: Pentagon-salen, Hetland-hallen, Sølvsalen, Ekhaug-stuene og HR-rommet, samt Villaen, Hilmar Rekstens enebolig fra 1935. Til sammen utgjør bygningsmassen et areal på ca 2200 kvm, i tillegg til et parkområde og en parkeringsplass.

Organisasjon

 

STYRET

Rekstensamlingene er organisert som en stiftelse og består av fem styremedlemmer. Styret er sammensatt av mennesker med innsikt og forståelse for kultur og samfunnsliv og med kompetanse med hensyn til nettverk og erfaring fra prosjektorganisering.

Evy Greve, styremedlem
Hans Petter Henschien, styremedlem
Magnus Stangeland,
Synnøve Reksten Mowinckel, styremedlem
Caritas Galtung Døsvig, styrmedlem

 

ADMINISTRASJON

Daglig leder: Laila Nordø

DAGLIG LEDER

muttern-014-kontrast-auto31-682x1024Laila Nordø har vært ansatt som daglig leder siden 1. februar 2014. Nordø har bakgrunn som administrator, prosjektleder og produsent innenfor musikk- og kulturliv. Hun har virket som manager for en rekke av Norges fremste klassiske utøvere i partnerskap med Pro Arte International Management, og gjennom sitt eget agentur, Laila Nordø Artists Management. Videre har Nordø hatt stilling som konsertansvarlig i KODE avd.  Edvard Grieg Museum i seks år, og vært engasjert som rådgiver ved Seksjon for kunst og kultur i Bergen Kommune.  Hun har hatt flere engasjementer for Festspillene i Bergen.  Tidligere har hun vært ansatt som administrativ leder i i en rekke forskningsbaserte gründerbedrifter ved Høyteknologisenteret i Bergen.  Nordø har vært leder og styremedlem i musikkorganisasjonen, Collegium Musicum gjennom mange år,  samt styremedlem i KODE og Professor Jiri Hlinka Klaverakademi.

 

 

Kunsten

I Rekstensamlingene finner man Nord-Europas fremste samling av antikke, persiske tepper

Les mer

Instrumenter

Rekstensamlingenes instrumentpark består av fem klaverer og syv flygler

Les mer

Hilmar Reksten

Hilmar Reksten (1897-1980) var en av Norges største skipsredere gjennom tidene

Les mer

Samarbeidspartnere/leietakere:

Safari Catering
Jiri Hlinka Klaverakademi
Edvard Grieg Kor